9 Рота (9 Рота)

Все про фільми, враження, лінки на рецензії
( читати можуть всі / писати можуть учасники і зареєстровані гості клубу Медіа )

Повідомлення foxjony » Чет грудня 08, 2005 12:01 am

Фільм класний!
Не сподобалося тільки одне: душмани були показані якось не природньо, принизливо і не професійно. В фільмі вони нападали на укріплення ідучи майже як в наполеоновському строю, не ховаючись від пуль (це так режисер вирішив показати, що вони смерті не бояться). :)

Так, фільм російський (із оним духом), але в ньому також був показаний і інтернаціанал (Хохол - досить непоганий дядько).
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення lyubka » Чет грудня 08, 2005 4:16 pm

Фільм досить непоганий. Війна є війною, і щось надзвичайне придумати тут досить важко. Деякі кадри дуже важко було дивитись і вони залишили неприємний осад на душі.

Але самим сильним фільмом з воєнним сюжетом я вважаю "Спасение рядового Раяна".
lyubka
кіно-коментатор

Повідомлення: 204

Повідомлення ich » Чет грудня 08, 2005 5:03 pm

Але самим сильним фільмом з воєнним сюжетом я вважаю "Спасение рядового Раяна".

в цю ж катагорію можна записати Апокалипсис Сегодня (Apocalypse Now), класика!
ich
адміністрація

Повідомлення: 2227

Повідомлення koshenia » Чет грудня 08, 2005 7:18 pm

Я наприклад фільми про війну дивлюсь лише тоді, коли хворію. Полегшують мої страждання :wink:
koshenia
кіно-експерт

Повідомлення: 401

Повідомлення Merlin » П'ят грудня 09, 2005 2:03 pm

lyubka написав:Але самим сильним фільмом з воєнним сюжетом я вважаю "Спасение рядового Раяна".

На вкус и цвет, как говорится... Мне как-то тот же Раян дико не понравился. А если вспоминать сильные фильмы с военным сюжетом, что скажешь про фильмы Быкова? Как насчёт "В бой идут одни старики"?
Merlin
кіно-експерт

Повідомлення: 575

Повідомлення lyubka » П'ят грудня 09, 2005 2:26 pm

Merlin написав:
lyubka написав:Але самим сильним фільмом з воєнним сюжетом я вважаю "Спасение рядового Раяна".

На вкус и цвет, как говорится... Мне как-то тот же Раян дико не понравился. А если вспоминать сильные фильмы с военным сюжетом, что скажешь про фильмы Быкова? Как насчёт "В бой идут одни старики"?

Это для меня однозначно шедевр!!!
Вообще старые советские фильмы я считаю очень классными.
lyubka
кіно-коментатор

Повідомлення ich » П'ят грудня 09, 2005 4:06 pm

Merlin написав:Как насчёт "В бой идут одни старики"?

кстати его подарили в клуб. я лично не смотрел этот фильм
ich
адміністрація

Повідомлення ich » П'ят грудня 09, 2005 4:07 pm

а вспомнил, там еще песенка такая про циганку молдаванку :wink:
ich
адміністрація

Повідомлення Genyk » П'ят грудня 09, 2005 4:17 pm

взагалі-то смуглянка-молдаванка : )
Genyk
гість форуму

Повідомлення: 54

Повідомлення Merlin » П'ят грудня 09, 2005 5:32 pm

lyubka написав:Это для меня однозначно шедевр!!!

То-то же. А ты говоришь "Спасти Раяна"... 8)
lyubka написав:Вообще старые советские фильмы я считаю очень классными.

ИМХО и новые пост-советские (не считая сериалов) в большинстве хороши. Хотя и в другом стиле... Просто ментальность "своего" режиссёра нам должна быть ближе. Та же "9 Рота" как по мне прекрасно смотрится, сколько бы её не ругали критики.
Merlin
кіно-експерт

Повідомлення lyubka » П'ят грудня 09, 2005 6:21 pm

"Спасение Раяна...." хотя м суто американский фильм, но на меня он произвел сильное впечатление.
lyubka
кіно-коментатор

Повідомлення Merlin » П'ят грудня 09, 2005 6:37 pm

lyubka написав:"Спасение Раяна...." хотя м суто американский фильм, но на меня он произвел сильное впечатление.

Думаю мне он не понравился из-за ложного патриотизма: с одной стороны с детства намертво в голове засело что войну выиграл Союз, а роль союзников (Англии, Штатов) была минимальной, с другой стороны всегда бесило что во времена холодной войны, да вроде бы и сейчас, в Штатах детей учили противоположному, мол победу "сделали" именно они, а не СССР, ну а тут преподносится фильм о героизме американцев в борьбе с фашизмом... Смотришь предвзято, хоть это и несправедливо по отношению к тем американцам кто там погиб...
Merlin
кіно-експерт

Повідомлення lyubka » Пон грудня 12, 2005 10:05 am

Однозначно фильм суто американский про героев американцев и то как они чут ли не выиграли войну с фашистами. Но не забываем, что они понесли немалые потери и Ди-Дей (D-Day) для них настолько важный и трагический день в их истории, как и для нас День Победы.

В общем, качество сьёмок мне понравилось, да и актёры были довольно-таки убедительными бойцами.
lyubka
кіно-коментатор

Повідомлення lex » П'ят березня 17, 2006 10:34 am

не просто казати про стрічку поганий чи не поганий...

там змальовано невеличку групку людей, їхнє життя на війні. кого відправляли тоді в афган - селян, робітників... а хто міг відмазатись сидів в штабі і стриг собі солдатиків.

мусульманська країна, війна з фанатиками котрим сказали ви йдете на джихад і вони пішли, навіть не усвідомлюючи що джихад це в першу чергу війна з нечистю у собі! вбий невірного і ти вже в раю.... так ті смертники йшли б у бій і з голими руками аби у рай. от що таке релігійний фанатизм. не можна казати що фільм добрий чи поганий не проаналізувавши проблеми стрічки.

ви гадаєте той солдатик котрий вижив буде нормальний - ніколи. після такого ніколи. йому у ночі у снах будуть ввижатися фрагменти війни, розірвані тіла друзів, запах пороху, крові...

так і я народився в стране советов і не переймася цим. мені головне що зараз. дивлячісь російські фільми мені самому стоє соромно за нашу кіноматографію. чому наші знімають якусь дурню а не щось толкове.... в нас своя історія. чому б не зняти про русичів, про війни з татарами, козаків.... в нас навіть досить багато і фантастичних творів а знімаємо безталанні фільми. чому ж не зняти про тих самих партизанів і упа. про різню що всі підряд влаштовували на західній україні....

нам залишається дивитися і облизуватися бачачи російські роботи
lex
кіно-коментатор

Повідомлення: 172

Повідомлення Viraja » П'ят березня 17, 2006 2:20 pm

Я вважаю, що фільм можна назвати нашим. Десятки тисяч українських хлопців там загинули, за що? Та ні за що. Дурна війна, та чиїсь егоїстичні інтереси. Наприклад, мого батька тоді призивали на війну в Афган, та за станом здоров"я, малолітні діти, батьки-пенсіонери, його не взяли. Ще одни приклад, брат Ані Лорак там загинув.
Фільм знятий дуже реалістично, деякі сцени аж занадто. Це реалії тої війни. Гарний фільм, гарна гра акторів, трішки брехні, бо росіяни все одно ніколи не будуть до кінця відвертими у тій війні. Війна в ім"я чого? Відповіді фільм не дав.
Viraja
гість форуму

Повідомлення: 37

Поперед.

Повернутись до Обговорення фільмів

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot], Yahoo [Bot] і 0 гостей