Війна Світів

Все про фільми, враження, лінки на рецензії
( читати можуть всі / писати можуть учасники і зареєстровані гості клубу Медіа )

Повідомлення foxjony » Вів серпня 09, 2005 11:24 pm

Війна світів.

Фільм складається з двох частин:
1. Голос диктора на початку і в кінці - філософія фільму (ідея);
2. Екшин, спецефекти, драма, історія - середина фільму для пересічного глядача (частина, яка видовищно стиковує посаток і кінець).

початок:
"На заре 21 столетия никто и подумать бы не мог, что наш мир стал наблюдением созданий более развитых, чем человек. Что, в то время как люди увлекались своими разнообразными делами, их исследовали и изучали подобно тому, как сам человек изучает под микроскопом ничтожных тварей кишащих и плодящихся в капле воды. С безграничным самодовольством бродили люди по земному шару, убежденные в своем господстве над этим миром. А между тем, через бездну пространства, глазами полными зависти, нашу планету пристально рассматривали существа, наделенные высоким разумом, но лишенные всяких эмоций и симпатий. Медленно, но настойчиво они разрабатывали свои планы, направленные против нас."

кінець:
"С того момента как завоеватели ступили на нашу планету, вдохнули наш воздух, вкусили пищи и глотнули воды, они были обречены. Враг, против которого оказались бессильны оружие и машины, был сокрушен, уничтожен крошечными существами, коих Господь поселил на нашей земле. Заплатив миллиардами жизней, человек получил иммунитет, право жить среди бесчисленных организмов населяющих планету. Человек отстоял это право. Ведь люди не живут и не умирают просто так."

Мені сподобався гробовий голос диктора який озвучував ці тексти в фільмі.

Мій (і не тільки мій) суб'єктивний погляд на ці тексти:

1. "На заре 21 столетия никто и подумать бы не мог, что наш мир стал наблюдением созданий более развитых, чем человек."

Що означає "никто"? Не всі однакові. Є люди, які прекрасно знають хто і навіщо поселив людину на цій планеті, знають, що людина не залишається без нагляду від заселення до кінця, знають як про ворогів людства, так і про друзів.

2. "А между тем, через бездну пространства, глазами полными зависти, нашу планету пристально рассматривали существа, наделенные высоким разумом, но лишенные всяких эмоций и симпатий."

Як можуть бути "глазами полными зависти" в істотах, які "лишенные всяких эмоций"?

3. "... исследовали и изучали подобно тому, как сам человек изучает под микроскопом ничтожных тварей кишащих и плодящихся в капле воды."
...
"Враг, против которого оказались бессильны оружие и машины, был сокрушен, уничтожен крошечными существами, коих Господь поселил на нашей земле."

Так і уявляю собі, як мурашки винищують людство своїми передовими технологіями. Ну, це іронічно, а якщо сюрйозно, то бактерії (вірус) запросто може винищити людство.
Не забули також "упростити" Господа. Що то за Бог, якому байдуже що там загарбники планують з людством робити? І що то за загарбники, що птахів не врахували? Як вони досліджували? А ще вища цивілізація! Вже набридли історії про слабеньких інопланетян, які постійно програють людству. А відь Біблія описує справді сильних інопланетян, які в майбутньому мають прийти на замю, тільки не завойовувати а спасати провірених людей на іншу планету.

"Тогда мужи те ... людей, бывших при входе в дом, поразили слепотою, от малого до большого, так что они измучились, искав входа." (Буття 19).

Ну прямо "люди в чорному". :) Жодна армія, будучи сліпою, не здатна воювати. Прицели стануть безкорисними. А в цьому фільмі вони пригодились... (слабенько). :)

P.S. На землі дійсно все взаємопов'язано, але зараз не до кінця ідеально.
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення _Lana_ » Сер серпня 10, 2005 3:14 pm

Якби все було ідеально пов'язано, не було б за що боротись, а життя - суцільна боротьба.

Чи не так?
_Lana_
гість форуму

Повідомлення: 80

Повідомлення foxjony » Сер серпня 10, 2005 11:49 pm

Кажеш, без боротьби скучно...
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення _Lana_ » Нед серпня 14, 2005 11:18 am

foxjony написав:Кажеш, без боротьби скучно...

А ти хочеш сказати, що не так? Чого б ти хотів, якби в тебе все було? Чи було б цікаво просто і легко все отримувати? Чи хотілося б жити, якби за життя не треба було боротись?

В нашому житті, в кожному прожитому дні є боротьба... Невидима, без крові і насильства, але є... Ти думаєш, якщо ти не хворієш – твій організм не бореться з вірусами, не протистоїть хворобам?

Ти хочеш сказати це не так? Чи для тебе боротьба лише та, в якій є кров, смерть і т.п.???
_Lana_
гість форуму

Повідомлення rakoth » Нед серпня 14, 2005 4:13 pm

2 lana
Навряд чи foxjony не згодний з тобою. Думаю що він просто не наголошує боротьбу в свому світосприйнятті.

Врешті решт, хто бореться, викликає до себе відповідне ставлення від світу, і таким чином прямує до остаточної "перемоги".
rakoth
кіно-коментатор

Повідомлення: 233

Повідомлення _Lana_ » Чет серпня 18, 2005 8:44 am

rakoth написав:Врешті решт, хто бореться, викликає до себе відповідне ставлення від світу, і таким чином прямує до остаточної "перемоги".

Про яке саме ставлення ти говориш? Я не розумію, чому перемогу ти вніс в лапки?
_Lana_
гість форуму

Повідомлення rakoth » Чет серпня 18, 2005 9:03 am

Ставлення як до ворога.
В лапках тому що остаточної перемоги не може бути. Всі ми смертні.
rakoth
кіно-коментатор

Повідомлення: 233

Повідомлення _Lana_ » П'ят серпня 19, 2005 2:23 pm

Мені здавалось я чітко висловилась, що не вживаю слово БОРОТЬБА у прямому значенні.
Я не кажу про бійки чи війни... Я маю на увазі віртуальну боротьбу... Ти кожного дня з чимось борешся, кожного ранку ти переборюєш свою сонність і бажання спати і встаєш з ліжка, кожного дня ти борешся з нетерплячістю і спокійно чогось чи когось чекаєш. Ти працюєш? Значить ти переміг у випробуванні на цю посаду. Ти живеш з кимось? Значить ти виборов її (його) у інших!

При чому тут вороже ставлення світу? Мені здається навпаки, коли люди навколо бачать як ти прямуєш до своєї цілі, добиваєшся її, ти привертаєш не тільки їх увагу, але й завойовуєш повагу! Бувають люди, які навпаки підтримують і сприяють досягненню твоєї мети.

Звичайно, якщо йти до мети по кістках, то ворожого ставлення не омитнути, але ж можна все робити дипломатично.
_Lana_
гість форуму

Повідомлення foxjony » Суб серпня 20, 2005 2:20 am

rakoth написав:lana, навряд чи foxjony не згодний з тобою. Думаю що він просто не наголошує боротьбу в свому світосприйнятті.

Все привильно.

_Lana_ написав:Я не кажу про бійки чи війни... Я маю на увазі віртуальну боротьбу...

Згадалась одна думка: усі ми в цьому світі переможці від початку (згадалась боротьба сперматозоїдів :roll: :oops: )
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення koshenia » Сер листопада 02, 2005 3:15 pm

Уууу.... То такий класний фільм про ідіота Тома Круза і про безвідмовну стратегію як врятувати людство від усіх небезпек. Тут все просто, треба лише неухильно дотримуватися одного правила: тікати, тікати і ще раз тікати. Якщо треба - красти, вбивати, обманювати, головне - подалі утекти. Можна звісно в землянку заритися і перечекати, але саме в русі сенс людського існування. А поки ти тікаєш, то може хтось і світ врятує, ідеаліст якись малолітній.
Глибина цієї думки просто вражає. Мабуть усі супер герої-рятівники світу повмирали десь на зорі 21 століття або героїз тепер не в моді. :wink:
koshenia
кіно-експерт

Повідомлення: 401

Повідомлення Василь Батькович » Чет листопада 03, 2005 10:43 am

Про цей фільм у мене одна думка - найгірший фільм Спілберга.
Василь Батькович
гість форуму

Повідомлення: 56

Повідомлення CHAOS » Чет листопада 03, 2005 3:08 pm

_Lana_ написав:
foxjony написав:Ворони перемогли інопланятян які декілька тисячоліть планували загарбати Землю.

Взагалі-то там чітко вказано ще на початку фільму, що земна екосистема чітко збалансована і мікроскопічні клітини підтримують цей баланс від початку створення Землі. І саме вони знищили загарбників. Птахи лише вказали момент, коли захисне поле "триножників" було відключено. В післяслові фільму теж було сказано, що ми живемо на цій планеті лише тому, що між усім живим існує певний взаємозв'язок, який і підтримує це життя.

Можливо я щось не так зрозуміла?

Все ти правильно зрозуміла! Ось наїлися ці загарбники наших хот-догів і поздихали як мухи :D
CHAOS
кіно-коментатор

Повідомлення: 116

Повідомлення Василь Батькович » Чет листопада 03, 2005 4:26 pm

А от хто зрозумів із фільму, що інопланетяни померли від нежиті?
Василь Батькович
гість форуму

Повідомлення: 56

Поперед.

Повернутись до Обговорення фільмів

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей