Документальный фильм:Заговоры:проверка фактами:Код да Винчи

Все про фільми, враження, лінки на рецензії
( читати можуть всі / писати можуть учасники і зареєстровані гості клубу Медіа )

Документальный фильм:Заговоры:проверка фактами:Код да Винчи

Повідомлення Spinoza™ » Сер червня 22, 2005 12:10 am

DISCOVERY CHANNEL РАСШИФРОВЫВАЕТ "КОД ДА ВИНЧИ"!

«Код да Винчи»— cупербестселлер, вышедший более чем в 8 миллионах экземпляров, переведен на 40 языков мира и возглавивил все существующие рейтинги продаж. Сюжет построен вокруг творчества великого Леонардо, тайны чаши святого Грааля и личной жизни Иисуса Христа.

Расшифровкой «кода да Винчи» откроется премьера сериала «Заговоры: проверка фактами» на Discovery Channel. Самая популярная книга 2004 года, изданная миллионными тиражами, заставила каждого забыть о разнице между историческим фактом и художественным вымыслом. Читатели встревожены: что если изложенное в книге Брауна – правда? Католическая церковь лишь подливает масла в огонь, призывая пресечь «распространение ереси». Discovery Channel отнесся к «Коду да Винчи» Дэна Брауна как к интересной теории, которая нуждается в проверке фактами. Собственное расследование канала проливает свет на весьма любопытные обстоятельства создания таинственного «кода» и установить подлинное имя его автора.

Роман «Код да Винчи» произвел фурор во всем мире. Еще в конце 2004 года книга была издана общим тиражом в 15 млн. экземпляров. Ее перевели на 30 языков мира. Экранизация романа зреет на голливудских холмах: сняться в картине приглашены звезды первой величины – Том Хэнкс, Рассел Кроу и Одри Тоту. Фанаты книги заполнили Лувр, посещение этого музея превратилось в паломничество. Каждый из них ищет ответ на один единственный вопрос: насколько содержание книги близко к правде? Чтобы на него ответить, нужно найти ключ к «коду да Винчи».

В поисках ключа к «коду» Discovery Channel в первую очередь обратился к специалистам по истории искусств. Вслед за Дэном Брауном исследователи внимательно изучили шедевры Леонардо – фреску «Тайная вечеря» (1498 г.) и портрет «Мона Лиза (Джоконда)» (1503-1506 гг.). Кого изобразил великий мастер рядом с Христом? Если это Мария Магдалина, то кого из учеников не хватает? Почему V (знак женской природы), о котором пишет Браун, образуют и другие фигуры на фреске? Какие черты в облике Джоконды могли бы раскрыть тайну кода? Поиск ответов на эти вопросы не позволяет исследователям найти разгадку, и они обращаются к косвенным указаниям на брак между Христом и Марией Магдалиной, содержащихся в евангелиях. Однако изучение «источников» не дает результатов: код так и не распознан. И Discovery Channel меняет тактику.

Каким образом стало известно о существовании кода? Кому удалось его расшифровать? Что известно о тайном обществе Приорат Сиона? О чем рассказывают два древних манускрипта, найденные в национальной библиотеке Франции? Почему исчезла династия Меровингов, первых французских королей? Раскрывая одну загадку за другой, команда Discovery Channel приходит к выводу: все следы ведут во Францию к человеку по имени Пьер Плантар (Pierre Plantard). Пожалуй, он один мог бы в подробностях рассказать историю создания книг «Святая Кровь и Святой Грааль» и «Код да Винчи». Но… единственный свидетель (или подозреваемый?) умер в 2000 году.

В программе «Заговоры: проверка фактами» Discovery Channel знакомит зрителей с сенсационными открытиями. Но, возможно, Дэн Браун нарочно спутал следы, направив внимание читателей и исследователей совсем в другую сторону? Зрителю предстоит самому решить, насколько убедительна версия Discovery Channel.
Spinoza™
гість форуму

Повідомлення: 27

Повідомлення ich » Сер червня 22, 2005 3:08 pm

що дають ті тиражи? ти толком скажи скільки там фільмів, як називаються і чи сподобались вони тобі...
ich
адміністрація

Повідомлення: 2227

Повідомлення Spinoza™ » Сер червня 22, 2005 4:22 pm

Це пілотна серія серіалу «Заговоры: проверка фактами» на Discovery Channel. Називається вона «Заговоры: проверка фактами: Код да Винчи». Рекомендована для перегляду тим хто читав книгу Дена Брауна "Код да Винчи".
Spinoza™
гість форуму

Повідомлення: 27

Re: Документальный фильм:Заговоры:проверка фактами:Код да Ви

Повідомлення foxjony » Сер червня 22, 2005 10:18 pm

Spinoza™ написав:...Поиск ответов на эти вопросы не позволяет исследователям найти разгадку, и они обращаются к косвенным указаниям на брак между Христом и Марией Магдалиной, содержащихся в евангелиях...

А це ще що за брєд? Я прекрасно знаю усі євангелії, там і близько такого нема.

А взагалі було б цікаво на це подивитись. В кого ці серії є?
А Леонардо дійсно був не признаним генієм в свій час, славився своїми ребусами, церкву він недолюблював.
По одній із версій туринська плащівниця (якій поклоняється пів так званого християнського світу) є найбільшою містифікацією Леонардо (у мене про це є док. фільм).
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення ich » Чет червня 23, 2005 11:22 am

В мене є фільм про Туринську плащаницю і Леонардо Давінчі а про що пише Спіноза я взагалі е розумію. Це серіал чи фільм?
ich
адміністрація

Повідомлення Merlin » Суб червня 25, 2005 2:22 pm

foxjony написав:
Spinoza™ написав:...Поиск ответов на эти вопросы не позволяет исследователям найти разгадку, и они обращаются к косвенным указаниям на брак между Христом и Марией Магдалиной, содержащихся в евангелиях...

А це ще що за брєд? Я прекрасно знаю усі євангелії, там і близько такого нема.

Речь же не идёт о канонических евангелиях утверждённых церковью. Во первых, переводы многое искажают (за много лет и после многих "переводов с переводов"). Наиболее древние из сохранившихся экземпляров сильно отличаются от современных. Ну а во вторых, церковь официально признала только 4 евангелия, но их то было больше, и кое-что дожило в архивах до наших дней, не уничтоженное церковью...
Merlin
кіно-експерт

Повідомлення: 575

Повідомлення foxjony » Пон червня 27, 2005 10:37 am

Merlin написав:Речь же не идёт о канонических евангелиях утверждённых церковью. Во первых, переводы многое искажают (за много лет и после многих "переводов с переводов"). Наиболее древние из сохранившихся экземпляров сильно отличаются от современных. Ну а во вторых, церковь официально признала только 4 евангелия, но их то было больше, и кое-что дожило в архивах до наших дней, не уничтоженное церковью...

Якщо ти такий впевнений в цьому, то дай конкретну зсслку на походження цього міфу, бо навіть і в апокрифах перших століть (не канонічних євангеліях) цього немає.
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення foxjony » Чет листопада 03, 2005 1:39 am

Прочитав я цю книжку. Як детиктив вона чудова, а от як пропаганда нової (чи старої) релігії - це абсурд, не витримує жодної теологічної критики, підкреслюю. В це можуть (і вірять) не тільки противники християнства, але і люди які самі євангенії ніколи не читали. Це ж треба таке придумати - Ісус вибрав собі в ученики 12 брехунів! :). Будь-яка церква, яка пов'язла в розкоші себе дезкредитує, але не ученики. Читав я ті, так звані, таємні євангелії від Магдалини, Фоми і т.д. - сміх тай годі, фальш через речення. Змішати правду з брехнею, св'яте з грішним, щоб купилися люди - от істенний смисл, як самих апокрифів, так і самої книги Брауна. А повірити в те, що в Ісуса була дружина може тільки той, хто так і не зрозумів нівіщо взагалі Ісус народився.
Засмучує мене, що мої любимі актори Том Хенкс і Одрі Тоту погодились на цю аферу (екранізацію). От воістину - не сотвори собі кумира. :)

Маю док. передачу про книгу Брауна.
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення Василь Батькович » Чет листопада 03, 2005 10:13 am

"Заговори, перевірка фактами: Код Да Вінчі" далеко не пілотна серія цього проекту, як писав тут товариш... Загалом доволі громіздкий пізнавальний проект Discovery, котрий має близько 15 серій і знімається далі. Конкретно ця серія випущена на початку 2004 року і має формат так званий "Discovery 1/2", тобто 22 хвилини. Сам фільм доволі стисло розбиває в пух і прах ідею Брауна (хоча вона і не його). В лютому 2005 року той же Discovery випустив вже документальний фільм форматом "Discovery x2", тобто 88 хвилин під назвою "Справжній Код Да Вінчі". Окрім цього існує ще низка фільмів на ту ж тему, котрі вийшли не з під пера Discovery.
Василь Батькович
гість форуму

Повідомлення: 56

Повідомлення Василь Батькович » Чет листопада 03, 2005 10:32 am

Щодо самої книги і самої ідеї: вірити кожна людина може у що завгодно. Як на мене в самій ідеї немає нічого, що б суперечило основним положенням християнства. Доречі в книзі я ніде не зустрічав твердження, що апостоли брехали, як тут вище писалося. Можливо "Приорат Сіону" це й справді вигадка, бо єдинй реальний документ написаний на стародавньому пергаменті визнаний підробкою. Темпільєри (орден Храму, Розенкрауцери) цілком реальний лицарський орден, який був реально найвпливовішим у Європі і був винищений не тільки юридично, а й фізично за наказом Папи. Це факти. Так само є фактом того, що євреї часів Христа буле дуже консервативними і згідно їхніх традицій мужчина, що дожив до 27 років не міг бути не одруженим, це також факт. Ну і звичайно ж незаперечний факт є те, що церква завжди, як у часи середньовіччя, так і зараз була найбрехливішою організацією в світі (це стосується взагалі будь-якої церкви, а не тільки католицької). Та й фактів можна назбирати вище даху, от тільки трактувати їх можна по різному.
Василь Батькович
гість форуму

Повідомлення foxjony » Чет листопада 03, 2005 7:38 pm

Уривок:

- Самые первые христианские записи. И в них найдены существенные расхождения с библейскими текстами. – Тибинг перелистал несколько страниц и указал на какой то отрывок. – Полагаю, лучше всего начать с Евангелия от Филиппа.
Софи прочитала перевод отрывка.
А спутница Спасителя – Мария Магдалина. Христос любил ее больше всех своих учеников и часто целовал в губы. Остальные ученики были этим обижены и высказывали недовольство. Они говорили ему: «Неужели любишь ее больше, чем всех нас?»

Чотири євангеліста нічого не пишуть про замужество. Невже це така дрібничка? :roll: А в книжці пишеться, що вони ніби примовчували цей "факт", значеть брехуни. :? Ні, брешуть ті, хто придумав культ Магдалини, і да Вінчі не це був купився :(.

...є фактом то, що євреї часів Христа буле дуже консервативними і згідно їхніх традицій мужчина, що дожив до 27 років не міг бути не одруженим...

...якщо він не був назореєм (відлюдником).
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення Василь Батькович » П'ят листопада 04, 2005 10:14 am

А ви не думаєте, що бреше церква, котра просто приховала той факт. З офіційного Євангелія він був просто викинутий. Доречі це міг зробити і той же імператор Констянтин (доречі цей факт в книжці є також правдивим). Особисто мені дуже сподобався вислів: "Біблію Бог не прислав із неба факсом", Біблію писали люди, перекладали люди і робили це під контролем людей. Так що те що стверджує церква є сумнівним вже наперід.
Василь Батькович
гість форуму

Повідомлення ich » П'ят листопада 04, 2005 3:36 pm

якщо я не помиляюсь, то ідеали, віра і сам Бог існує там де існують люди... хоча багато хто вірить що все це існує і без людей, така вона штука віра :wink:
ich
адміністрація

Повідомлення foxjony » П'ят листопада 04, 2005 4:53 pm

Василь Батькович написав:...А ви не думаєте, що бреше церква, котра просто приховала той факт. З офіційного Євангелія він був просто викинутий. Доречі це міг зробити і той же імператор Констянтин...

Ні, не думаю. Я вивчав історію ранніх християн, темного середньовіччя, відродження, вивчав таємні окультні секти, іх історію і філософію. Язичники з їхніми обрядами совокуплення (не завжди таємними) завжди прагнули попрати філософію чистоти Бога яка викладена в еврейській філософії (по нашому Старий Заповід). В Сторому Заповіті є десятки пророцтв про Месію і жодного про його його спутницю. Чому так?

Про Константина правда, він дбав про спокій в державі, узаконив християнство, змішавши з язичиством. На нікейському соборі в 321 році було багато чого прийнято :(, від чого страждали християни. І хоча за вільнодумство могли спалити живцем, люди завжди ховали, зберігали і вивчали на пам'ять те що зараз порочить філософія про "наречену Христа". До чого вона призводить?

Магдалина дійсно могла втікти після розсіяння євреїв до Франції, могла мати дітей, вона не була монашкою, та й любов в браці в християнстві оспівується. А може хтось себе видав за Магделину, а може її просто і не було (у Франції), історію про неї могли просто використати для свого поганського культу.

В книзі йдеться мова про царську кров, про принцесу. Це просто смішно! Ісус ніколи не прагнув стати царем на цій грішній землі. На суді він сказав: "Моє царство не від світу цього".

Я розумію, вникати в вивчення історії - це не для кожної людини (там треба читати, читати і читати, і при тому різні джерела). А от для людей, які шукають правду достатньо порівняти євангелії від Филипа і Магдалини з чотирьма признаними (повторюю послідовники не змінювали, а зберігали вчення свого Вчителя незмінним, як в офіційно признаній церкві, так і у всіх не офіційних, і євангелії зараз не відрізняються). Змінювати було вигідно тільки ворогам.

По власному досвіду знаю, що в "наречену Христа" вірять переважно ті люди, які не читали Новий Заповід і які не визнають Христа за Сина Божого. Зараз кожен вважає себе мудрішим за Бога. Не вірять в Нього через церкву, забуваючи, що церква не Бог. Так, Біблію писали люди, а не Бог, але це були Божі люди і їхній дух передано. На те нам дано розум і серце - відрізняти де хто про що писав.

p. s. Вибачаюся, що тема не на фільмову тематику, але фільм то планується... :)
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення Василь Батькович » П'ят листопада 04, 2005 5:39 pm

В Сторому Заповіті є десятки пророцтв про Месію і жодного про його його спутницю. Чому так?

Тому, що Його спітниця не відіграє важливої ролі. Пророцтво (жодне) не деталізує життя Мессії на землі. Всі пророцтва зводяться до основних моментів і всі справдилися.

Про Константина правда, він дбав про спокій в державі, узаконив християнство, змішавши з язичиством. На нікейському соборі в 321 році було багато чого прийнято

Як і багато чого прийняте не було. Якщо порівняти священні книги Євреїв, що описують період до Христа з офіційним текстом Старого Завіту можна знайти достатньо відсутніх моментів. Позатим, ці моменти не суперечать офіційному текстові.

Магдалина дійсно могла втікти після розсіяння євреїв до Франції, могла мати дітей, вона не була монашкою, та й любов в браці в християнстві оспівується. А може хтось себе видав за Магделину, а може її просто і не було (у Франції), історію про неї могли просто використати для свого поганського культу.

Цілком можливо.

В книзі йдеться мова про царську кров, про принцесу. Це просто смішно! Ісус ніколи не прагнув стати царем на цій грішній землі. На суді він сказав: "Моє царство не від світу цього".

В книзі так само не йдеться про земні престоли (як і про небесні доречі також). Йдеться про те, що і Христос і Магдалена є нащадками давніх царських родів. Що знову ж таки абсолютно не суперечить Біблії. Так само згадайте ІНЦІ. Звідси і термін "принцеса" - це символ і не більше.

повторюю послідовники не змінювали, а зберігали вчення свого Вчителя незмінним, як в офіційно признаній церкві, так і у всіх не офіційних, і євангелії зараз не відрізняються

Є певні розбіжності між оригіналами (арамейською і давногрецькою) та перекладами. Пов"язані з тим, що деякі слова мають два і більше значення. Тому певні місця в Біблії могли бути просто не правильно трактовані перекладачами.

По власному досвіду знаю, що в "наречену Христа" вірять переважно ті люди, які не читали Новий Заповід і які не визнають Христа за Сина Божого.

Не обов"язково.

Зрештою, поясніть мені чому Христос не міг мати дітей і дружини. Це не суперечить його Божій природі і підтверджує його людську природу, котра є також визнана Біблією і самою церквою. Ми на згадку про те, що Христос мав дві природи хрестимося (два зігнуті паляці у східному обряді і два розпрямлені у західному). Що в цьому є поганого?
Василь Батькович
гість форуму

Далі

Повернутись до Обговорення фільмів

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot], Yahoo [Bot] і 0 гостей