Ведьма из Блер (Blair Witch Project, the)

Все про фільми, враження, лінки на рецензії
( читати можуть всі / писати можуть учасники і зареєстровані гості клубу Медіа )

Ведьма из Блер (Blair Witch Project, the)

Повідомлення ich » П'ят грудня 09, 2005 1:25 pm

Ведьма из Блер
Blair Witch Project, the

Зображення
    Режиссер: Эдуардо Санчес, Дэниэль Майрик
    В ролях: Хитер Донахью, Майкл Уильямс, Джошуа Леонард
    Год выпуска: 1999
Рецензія від Джона Сільвера
http://www.kino.orc.ru/js/review/blair.shtml

Зображення
Зображення

Фільм буде демонструватись в Медіаклубі в суботу 10.12.05 о 15:00.

Хто вже бачив, прошу ваших вражень ...

В феврале 1785 года дети добропорядочных жителей маленького городка Блер, расположенного в штате Мэриленд, всего в двух часах езды от столицы Америки, пожаловались родителям на странную женщину по имени Элли Кидуорд, которая зазывала детишек в свой дом, чтобы, якобы, забрать у несчастных малышей их молодую кровь. Разгневанные обитатели городка устроили судилище, признали отшельницу Кидуорд виновной в колдовстве и, объявив приговор, привязали женщину к дереву в чаще леса на Чёрных холмах неподалёку от городка...

В октябре 1994 года три студента кинематографического отделения колледжа, Монтгомери, Хезер Донахью, Джошуа Леонард и Майкл Уильямс, отправились на съёмки курсовой работы о местном проклятье - Блэрской ведьме. Опросив жителей, студенты отправились в лес на Чёрных холмах, что находился в двадцати минутах езды от Бёркетсвиля. Больше кинематографистов никто и никогда не видел.

Фильм "Ведьма из Блэр: Курсовая с того света" смонтирован из оригинального материала, отснятого несчастной тройкой в роковые октябрьские дни
ich
адміністрація

Повідомлення: 2227

Повідомлення koshenia » Нед грудня 11, 2005 12:56 pm

Стрічка як на мене доволі цікава. На початку трохи важко звикнути до сірих тонів аматорської камери і постійного її трясіння, але саме це додає певної таємничості і незрозумілості подіям, що відбуваються.
Звісно, майже не можливо повірити, що ця історія правдива, проте є в ній переконливість реального розпачу, страху і приреченості. Такий підхід до відображення кіно незвичний, а тому збаламучує.
Сама знаю як легко заблукати в лісі, а ще легше піддатися паніці і дозволити розбурханій уяві вимальовувати жахливі картини, і те, що за інших умов ти б пояснив дуже просто і логічно, в екстримальних умовах розгубленості ти шукаєш зовсім інші пояснення, найчастіше іраціональні і абсолютно абсурдні.
Але неоднозначність залишається, вона дає можливість розуміти все так як розуміти хочеш і трактувати так як цього хочеш.
Це власне мені і подобається у фільмі.
koshenia
кіно-експерт

Повідомлення: 401

Повідомлення lyubka » Нед грудня 11, 2005 1:45 pm

Признаюсь чесно-довго не могла забути останні хвилини фільму: стони Джоша, крики Майка та Хезер у старих розвалинах будинку......повішаний Майк...... І цілу ніч мені вони снились. Відчуття страху, як в дитинстві після перегляду страшилкиJ

Не давала мені спокою підозра, що це лише фільм, класно продуманий сюжет, і студенти не звичайні студенти, а актори, які робили свою справу (доволі-таки професійно). І мої підозри виправдались. Ура!! Після перегляду декількох офіційних сайтів на і-неті я дізналась про наступне: перелякані студенти насправді лише актори, які самі знімали фільм на протязі 8-ми днів в глухих хащах лісу. Єдине, що вони знали про сам проект: легенду про злу відьму, та деякі міфи пов”язані навколо неї. Всі події, що розгортались були продумані та передбаченими лише продюсерами фільму, для самих же акторів все було такою ж несподіванкою, як і для глядача. Тому напевно всі емоці та діалоги виглядали досить реально.
http://www.cnn.com/SHOWBIZ/Movies/9907/15/blairwitch/ (на англійській)
http://www.salon.com/ent/movies/int/199 ... tch_actor/ (на англійській)
Нажаль нічого не знайшла на рос. чи укр. мовах.

Як на мене, (а я обожнюю містику) фільм суперовий. Набагато цікавіший від традиційних страшилок Голлівуду типа “Крик”. Тим більше, сама постановка фільму пронизана реалізмом, що додало більшого ефекту для створення відчуття страху.......
lyubka
кіно-коментатор

Повідомлення: 204

Повідомлення ich » Нед грудня 11, 2005 5:36 pm

Страх реальний і дійсно відчутний при спостеріганні за панікою і відчаєм студентів які заблукали у лісі. Спочатку відчувається що все підстроювала Хезер і спеціально завела друзів у ліс в якому є легенда про відьму щоб зняти класний фільм. Потім розумієш що ситуація абсолютно неконтрольована і актори в стані паніки і відчаю, днями блукають по лісі і не розуміючи що за ірраціональні події відбуваються навколо постійно відчувають бажання прокинутись і забути про весь цей жахливий фільм.

Чим ближче до кінця тим частіше виникає питання "чому вони досі все знімають на камеру?". Але потім розумієш що камера для них стає щоденником для розмов і тим бар'єром який дозволяє заховатись в світ кіно від відчаю який заполонив їх.

Коли я дивився останні кадри то я по справжньому боявся. Я згадав дитинство, ліс поряд мого кварталу. І дивних людей які мешкали не то у місті не то у лісі, людей викинутих суспільством, без грошей без роботи і без надії, які були брудні, хворі і злі на всіх людей. Це справді страшно і справді реально... Уявляю що пережили актори цього фільму...
ich
адміністрація

Повідомлення Oksanka » Пон грудня 12, 2005 4:03 pm

я якось неоднозначно сприйняла цей фільм. незнаючи історії знімання фільму і спираючись на інформацію про реальність сюжету, просто не знаєш як на нього реагуваити. Як на мене, мяко кажучи просто нечесно переконувати глядачів про правдивість історії, більше того - переконувати що це реальні кадри, зняті студентами, яких в наслідок цього немає вживих... Фільм із вигаданим сюжетом сприймається по-одному (можна собі від душі попришпилюватись із різних там ляпсусів, чи просто із подій і акторів), якщо сюжет базується на реальних подіях, фільм сприймається значно серйозніше, якщо це ж документальний фільм із кадрами з реального життя, тут вже не до сміху і обговорень сюжету, а на це власне і претендує даний фільм. Визнаю оригінальність і новизну підходу до знімання фільму, елементи імпровізації і т.д., але чи мають право режисер і промотери переконувати в тому чого нема, себто в реальності сюжету і знятих кадрів?
До речі, це може бути запитання для форумчан.
Хай навіть це і в цілях реклами і скоро всім стало зрозуміло, що це обман, але я по своїй наївності повірила в титри і сприймала усе за чисту воду хоч і з наростаючими сумнівами. Прочитавши сьогодні хісторі створення, в голові пронеслося "я так і думала", що трішки помякшило відчуття обману, та все ж таки почуваюся трішки обманутою.
А чи не вважаєте ви це за обман? і чи загалом припустимі такі ПР-ходи?
Oksanka
гість форуму

Повідомлення: 9

Повідомлення lyubka » Пон грудня 12, 2005 7:00 pm

Я не думаю, що це чистий обман,-лише креативна тактика режисерів. В кожного глядача є вибір вірити чи ні. А якщо є сумніви, то є достатньо джерел інформації, щоб переконатись в своїх здогадках. Я наприклад так і зробила.

Ніде не сказано, що фільм описує реальні події. Стрічка лише натякає на можливість такого варіанту.

Наприклад, дуже багато є так званих "реалиті шоус" (reality shows) на каналах американського телебачення, в яких приймають участь звичайні люди (на перший погляд). Єдине, що в них є запланованим,-це різні ситуації, в яких опинились ті люди, і весь сюжет побудований на спонтанній реакції учасників шоу. Начебто все реально відбувається. Чи може ні? Глядач сам повинен вирішити для себе, де проводити лінію між тим, що реально, а що наіграно. Так само і в цьому фільмі.

А що стосується ."...чи мають право режисер і промотери переконувати в тому чого нема, себто в реальності сюжету і знятих кадрів?..", думаю так. В тому то і весь прикол, в тому то і весь екстрім, чим більше адреналіну, тим краще.
lyubka
кіно-коментатор

Повідомлення ich » Пон грудня 12, 2005 9:59 pm

Я повністю погоджуюсь з Оксанкою. Не варто було в анонсах фільму вказувати що студентів більше ніхто не бачив з натяком на їх смерть у лісі. Нечесно...

Oksanka написав:А чи не вважаєте ви це за обман? і чи загалом припустимі такі ПР-ходи?

Я вважаю це обманом, але вважаю його припустимим. Не тому що на це можна не зважати, а тому що це нічим не відрізняється від звичайної реклами чи ПР-акції яких зараз повно. Тому особливо переживати з приводу обману думаю не варто, до такого ми всі вже звикли.
ich
адміністрація

Повідомлення koshenia » Сер грудня 14, 2005 8:43 pm

Стоячи аплодую тим, хто створив фільм. Мінімум затрат, зусиль і часу, а результат просто супер! Це те, що можна назвати дуже вдалою розкруткою.
Сучасні люди звикли, що просто необхідно фільтрувати інформацію, яку вони отримують. Бо якщо все сприймати за чисту монету, то лише і залишеться, що шкодувати, що тебе постійно дурять. У людини дійсно є вибір, а ще доступ до альтернативних джерел інформації, щоб цей вибір зробити. Піарщики нікого насправді не дурять, а лише подають певний продукт у тому вигляді, в якому люди хочуть його побачити.
Ця стрічка набула такої популярності, бо власне дала людям те, що вони хотіли: реальне відчуття страху і страждання. Древні греки вважали, що спостерігаючи за чужим болем ти пізнаєш свій, опускаєшся на самісіньке дно власних переживань і таким чином оновлюєшся духовно. Саме тому люди люблять драми.
Байдуже чи ця історія правдива, а чи вигадана. Найголовніше те, яким є результат.
koshenia
кіно-експерт

Повідомлення lyubka » Чет грудня 15, 2005 9:44 am

Абсолютно згідна!!!!! Тим більше, що в наш час люди так вже напихані всілякою інформацією, що здивувати їх дуже важко. І для того, щоб зацікавити народ і викликати ті відчуття, за якими власне глядач і приодить в кіно на фільм жахів (чи містики), фільмейкери вдються до самих ріхних методів.
lyubka
кіно-коментатор

Повідомлення koshenia » Суб грудня 17, 2005 5:06 pm

Підхід справжнього економіста видно здалеку :wink:
koshenia
кіно-експерт

Повідомлення foxjony » Сер грудня 28, 2005 1:54 am

Вчора подивився. Звичайно, після того як прочитав ваші пости, тому ефект втрачено. :(

А взагалі я замітив декілька ляпів:

1. Ніхто би карту не викинув. Навіть, якщо вона безкорисна;

2. Біда друзів об'єднює. Люди навпаки, починають підбадьорювати один одного. Всі знають, що разом вижити легше. А істеричні звинувачення нічого не дають, хіба що опускають повагу друзів.

3. Найголовніше. Усі струмки ведуть в річки, а річки в море або океан. Якщо йти по берегу річки, то рано чи пізно можна вийти до якогось поселення (вони завжди є по берегах). Заодно і питна вода під рукою. Це ми цьго можем не знати, а в країнах, де є безкрайні простори це в школі вчать. І вони не могли цього не знати. А в фільмі що? Вони вже без карти, знали, що заблудились, декілька раз проходили струмки і далі йшли в ліс. Вже з цього моменту для мене все було не серйозно.

Щось останнім часом мені перестали бути цікавими фільми жахів.
Куда страшніше в реальному житті, коли тебе зв'язують у власній квартирі і ти не знаєш чи залишишся живий...

"Граждане! Пакупайте квартирные сигнализации! тел. 299-55-55"

P.S. Пост на правах реклами. :)
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення foxjony » Сер грудня 28, 2005 2:09 am

Забув додати. Коли дивився на сльозливе розкаяння Хезер в темноті на камеру, то чомусь пригадалося "Дуже страшне кіно", там теж був такий кадр.
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення koshenia » Сер грудня 28, 2005 1:34 pm

foxjony написав:Куда страшніше в реальному житті, коли тебе зв'язують у власній квартирі і ти не знаєш чи залишишся живий...

"

Я все ж фільми жахів краще дивитися буду :wink:
koshenia
кіно-експерт

Повідомлення ich » Сер грудня 28, 2005 3:33 pm

давайте знімемо клубний ужастік про фокса у власній квартирі? :lol: :lol: :lol:

в кінці його врятує сигналізація і він залишиться живим! :wink:
ich
адміністрація

Повідомлення foxjony » Сер грудня 28, 2005 5:59 pm

А чому це відразу про мене? Я проти. І взагалі, я в ужастіках не знімаюсь. :)
foxjony
кіно-коментатор

Далі

Повернутись до Обговорення фільмів

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість