Мастер и Маргарита (2005)

Все про фільми, враження, лінки на рецензії
( читати можуть всі / писати можуть учасники і зареєстровані гості клубу Медіа )

Мастер и Маргарита (2005)

Повідомлення Master » Пон грудня 19, 2005 2:22 pm

Мастер и Маргарита

Зображення

Режиссёр: Владимир Бортко
Композитор: Игорь Корнелюк
В ролях: Александр Галибин, Анна Ковальчук, Олег Басилашвили, Александр Абдулов, Александр Баширов, Александр Филиппенко, Сергей Безруков, Кирилл Лавров, Валентин Гафт, Владислав Галкин, Александр Адабашьян, Александр Панкратов-Черный, Валерий Золотухин, Роман Карцев, Илья Олейников, Нина Усатова, Дмитрий Нагиев, Лев Борисов, Вадим Лобанов
Год: 2005
Master
адміністрація

Повідомлення: 670

Повідомлення Master » Пон грудня 19, 2005 2:27 pm

Прошу прощения за то что буду писать рецензию по частям - просто решил писать постепенно, по мере просмотра всего сериала... закончу - где-то через неделю.. :?

Рецензия от MediaClub
Master
адміністрація

Повідомлення koshenia » Сер грудня 21, 2005 1:09 pm

Для мене Майстер і Маргарита був і залишатиметься шедевром, я перечитувала цю книжку еннну кількість разів і кожного разу відкривала її з іншого боку, відчувала і сприймала все зовсім по-іншому, так наче за той час книжка і сама змінилася, і кожного разу це мене дивувало, захоплювало і певною мірою бентежило. Я не могла цього собі пояснити, але щось так сильно мене зачіпало і вражало, що більше було схоже на загадку, аніж на просте зацікавлення.
Булгаков дійсно геній. І я ніколи не бачила достойної екранізації його Майстра, все було настільки безколірним і таким далеким, що залишало лише неприємний осад.
А тут ще одна спроба і до того ж від режисера, що має достименно вартісну репутацію вмілого інтерпритатора містичних колізій. Це не могло не заінтригувати.
Те що я побачила видалося спершу мені трохи екцентричним, але... Це було безумовно просто фантастичним підходом до такого твору. Така сильна іронія, почуття, певною мірою зневага до людської нікчемності і ще невтрачена нитка розуміння. Я захопилася цим тонким гумором і прекрасною фантазією.
У Булгакова завжди найважче було передати довгі філософські діалоги, їх не можна обрізати чи просто викинути, адже тоді все втрачає свою магію, а стає лише банальною історією перших років радянської влади. Думаю режисер справився з цим блискуче. Спеціально єрусалимська лінія зображена у яскравому, часом разючому кольорі. Натомість московські події є чорно-білими, наче прямий натяк на нереальність насправді цих подій, сірими їх зробили саме люди, своєю дрібязковістю і аморальністю. Барви з'являються, лише коли границя між цими двома різними світами починає стиратися, стає крихкою і тоді не зрозуміло де правда, а де лише витвір уяви.
koshenia
кіно-експерт

Повідомлення: 401

Повідомлення lyubka » Сер грудня 21, 2005 5:06 pm

Однозначно, що фільм як і книга є абсолютним шедевром. Героїв настільки класно підібрали, здається ніби вони з книги вийшли. Це другий фільм (як на мене), який точнісінько знятий по роману після "Війна і Мир" Бондарчука старшого.
lyubka
кіно-коментатор

Повідомлення: 204

Повідомлення Master » Сер грудня 21, 2005 6:29 pm

Если кому интересно - Рецензия от Гоблина
Master
адміністрація

Повідомлення koshenia » Чет грудня 22, 2005 4:34 pm

Мені страшеннннно шкода, що не можу кожного вечора встигати на перегляд фільму :(
Може якась добра душа його для клубу дістане? :D
koshenia
кіно-експерт

Повідомлення ich » Чет грудня 22, 2005 4:47 pm

можливо хтось б зміг записати цей серіал на касету?
ich
адміністрація

Повідомлення: 2227

Повідомлення foxjony » П'ят грудня 23, 2005 7:09 pm

Признаюсь відразу, я належу до тієї частини людей, котрі дивляться цей серіал тому, що не читали кнжку (хоча і раніше якусь екранізацію бачив). Я чекав чогось кращого. Роздута реклама.

Я так і не зрозумів, чим цей роман вважається геніальним.

[SPC] Master написав:Если кому интересно - Рецензия от Гоблина

Це найкраще, що я читав про цей фільм. Дякую, Мастер.
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення koshenia » Суб грудня 24, 2005 8:51 pm

От власне тому, що ти цей роман не читав - ти його не розумієш
koshenia
кіно-експерт

Повідомлення Merlin » Пон грудня 26, 2005 7:10 pm

Фильм -- полный бред. Не ожидал такого от Бортко, ведь сумел таки "Собачье сердце" снять, а тут такое... Только актёрский состав и вытягивает что-то. Рецензия Гоблина очень даже в точку. Словом, не надо было рядом с режиссёром "Собачьего сердца" ставить продюссера "Бригады" -- смесь получилась рейтинговая, но неудобоваримая совершенно.
Merlin
кіно-експерт

Повідомлення: 575

Повідомлення foxjony » Сер грудня 28, 2005 12:43 am

Глянув сьгоднішню серію...

З уст Воланда, тобіш сатани, в першій серії ще якось природньо чути альтернативну версію історії про роспяття Христа (ще й придумали назвати - "Ганоций"... І що це означає?..).
Там і обговорювати було не варто. І так все ясно. А от в сьогоднішній серії уже була версія [нібито] з рукопису Мастера...

Усі ці версії про викрадання, переховання, не вмирання, і взагалі не існування (і ще багато чого) досліджувалися в усі часи існування християнства. В цих версіях є дуже бугато нестиковок, але приподаються вони так ненав'язливо і головне на перший погляд так правдоподібно, свіжо. :roll:

Ліда (koshenia), ти права. Огирінал, звичайно, важлива штука. Я знайшов книжку по адресу: http://lib.ru/BULGAKOW/master.txt (може ще комусь буде потрібно).
Але спершу я потрапив на досить показовий (для мене, IMXO) сайт: Мастер и Маргарита :) :evil: :roll:

Тепер я краще розумію, як роман, так і фільм. Напевно одна з думок - донести до читача, що послідовники Христа все вигадали, перекрутили, самі не так зрозуміли. А все решта приправа, щоб було цікаво і геніально. Мда.., це вам не Гарі Потер, це класика.

Моя порада, читайте справжній оригінал. Це не принизливо.

P.S. Вибачаюсь, якщо образив чиїсь почуття, бо знаю, що роман багатьом подобається.
А ще, що пишу не додивившись фільм до кінця.
foxjony
кіно-коментатор

Повідомлення: 333

Повідомлення Оliunia » Чет січня 12, 2006 9:59 am

а мені сподобалась і книжка і фільм, хоча я тільки одну серію встигла подивитись...

зато на компі в мене вже всі 10 серій є :wink:

як тільки зможу, скину на двд і принесу...
Оliunia
кіно-коментатор

Повідомлення: 140

Повідомлення ich » Чет січня 12, 2006 4:40 pm

ЙЄЄЄЄЄССсссссс.....
ich
адміністрація

Повідомлення: 2227

Повідомлення Master » Вів січня 17, 2006 12:18 pm

чур двд-шку мне первому.. 8)
Master
адміністрація